Sicilská směs na pizzu

129 Kč
Skladem

Ideální pizza těsto do klasické domácí trouby. Peče se v horkovzdušné troubě při teplotě 250 °C. Na rozdíl od Neapolského těsta se Sicilské těsto pokládá na plech a je obdélníkového tvaru.

Jedno balení obsahuje 520g sypké směsi pro přípravu jednoho plechu pizzy o standardních rozměrech 40x42 cm + 25 ml olivového oleje.

Kategorie: Směsi na pizzu

Sicilská-pizza

 

Sicilské těsto na pizzu se vyznačuje tím, že se peče na plechu. Těsto je vysoké a připomíná buchtu. Věřte, že do klasické domácí trouby není nic lepšího než Sicilské těsto na pizzu. Výborné, nádherně vláčné, sem tam křupavé a plné chuti. To je těsto na pizzu, kterého se nedokážete nabažit.

Ideální pizza na svačiny a obědy pro další den. Toto těsto se totiž nezalekne další den ani přihřátí v mikrovlnce.

Zkuste, jak má chutnat to pravé Sicilské těsto na pizzu. Nemusíte nad ničím uvažovat, laborovat a ani hledat tu správnou mouku a poměry ingrediencí. Stačí přidat vodu a máte to pravé Sicilské těsto na pizzu za pár minut.

Samozřejmě bez éček, stabilizátorů a emulgátorů. Tyto šmakulády  do těsta na pizzu nepatří.

 

Balení obsahuje: 520g sypké směsi, 25 ml olivového oleje

Návod k přípravě těsta:

  1. Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
  2. Sypkou směs důkladně promíchejte
  3. Odměřte 340 ml vlažné vody dle rysky na obalu nebo na váze
  4. Vlijte vlažnou vodu do směsi a přidejte 25 ml olivového oleje
  5. Propracujte směs po dobu 5 minut a poté 5 minut nechejte odpočinout
  6. Po odležení zpracujte do hladkého těsta
  7. Z těsta udělejte bochánek, přikryjte a nechejte zrát minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však do druhého dne v lednici
  8. Pečte 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C

Návod k přípravě pizzy naleznete na tomto odkazu