Sicilské těsto na pizzu se vyznačuje tím, že se peče na plechu. Těsto je vysoké a připomíná buchtu. Věřte, že do klasické domácí trouby není nic lepšího než Sicilské těsto na pizzu. Výborné, nádherně vláčné, sem tam křupavé a plné chuti. To je těsto na pizzu, kterého se nedokážete nabažit.
Ideální pizza na svačiny a obědy pro další den. Toto těsto se totiž nezalekne další den ani přihřátí v mikrovlnce.
Zkuste, jak má chutnat to pravé Sicilské těsto na pizzu. Nemusíte nad ničím uvažovat, laborovat a ani hledat tu správnou mouku a poměry ingrediencí. Stačí přidat vodu a máte to pravé Sicilské těsto na pizzu za pár minut.
Samozřejmě bez éček, stabilizátorů a emulgátorů. Tyto šmakulády do těsta na pizzu nepatří.
Balení obsahuje: 520g sypké směsi, 25 ml olivového oleje
Návod k přípravě těsta:
- Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
- Sypkou směs důkladně promíchejte
- Odměřte 340 ml vlažné vody dle rysky na obalu nebo na váze
- Vlijte vlažnou vodu do směsi a přidejte 25 ml olivového oleje
- Propracujte směs po dobu 5 minut a poté 5 minut nechejte odpočinout
- Po odležení zpracujte do hladkého těsta
- Z těsta udělejte bochánek, přikryjte a nechejte zrát minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však do druhého dne v lednici
- Pečte 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C
Návod k přípravě pizzy naleznete na tomto odkazu