Pizza královna je jen jedna. Ta Neapolská. Pokud máte u Vás doma pec na pizzu nebo domácí troubu s šamotovou deskou, kterou dokážete vytopit na více než 380 °C, poté je tato směs na pizzu tou pravou volbou.
Neapolská pizza se vyznačuje širokými okraji, které jsou nadýchané jako vánek. Tyto okraje budete milovat, ne vyhazovat. Je vláčná, sem tam křupavá a díky výběru té správné mouky společně s kvasnicemi má těsto na pizzu výbornou chuť.
Zkuste, jak má chutnat ta pravá Itálie. Jakou konzistenci má mít správné Neapolské těsto na pizzu. Nemusíte nad ničím uvažovat ani laborovat, nemusíte hledat správnou mouku ani správné poměry ingrediencí. Zkrátka přidejte do směsi vodu a vytvořte to pravé těsto na pizzu za pár minut.
Bez éček, stabilizátorů a emulgátorů. Tyto šmakulády do těsta na pizzu nepatří.
Balení obsahuje: 520g sypké směsi
Návod k přípravě těsta:
- Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
- Sypkou směs důkladně promíchejte
- Odměřte 315 ml vlažné vody dle rysky na obalu nebo na váze
- Vlijte vlažnou vodu do směsi
- Propracujte směs po dobu 5 minut a poté 5 minut nechejte odpočinout
- Po odležení zpracujte do hladkého těsta
- Z těsta udělejte 3 bochánky, přikryjte a nechejte zrát 2-4 hodiny při pokojové teplotě
- Pečte 90-180 sekund v peci na pizzu při teplotě 450 °C nebo v horkovzdušné troubě s šamotovým kamenem při minimální teplotě 300 °C po dobu 3 minut
Návod k roztažení těsta a přípravě pizzy naleznete na tomto odkazu