Novinka

Směs na Focacciu

125 Kč
Skladem

Italský pečený chléb, který Italové naprosto milují. Ochucený může být například čerstvými bylinkami, jako je rozmarýn, masem, cibulí či sýrem. Peče se v horkovzdušné troubě při teplotě 230 °C, v obdélníkovém nebo kulatém plechu.

Jedno balení obsahuje 520g sypké směsi pro přípravu jednoho plechu focaccie o standardních rozměrech 30x40 cm + 25 ml olivového oleje.

Kategorie: Směsi

 

 

Italy milovaná Focaccia. Uvnitř nadýchaná jako vánek, zvenku křupavá. Ať už si ji dáte jen tak se solí a nebo si ji naplníte Vaši oblíbenou šunkou, mozzarellou, rajčaty nebo čímkoliv máte rádi tak věřte, že bude výborná.

Zkuste, jak má chutnat to pravé Focaccia těsto. Nemusíte nad ničím uvažovat, laborovat a ani hledat tu správnou mouku a poměry ingrediencí. Stačí přidat vodu a máte domácí focacciu na stole.

Samozřejmě bez éček, stabilizátorů a emulgátorů. Tyto šmakulády  do těsta na focacciu nepatří.

 

Balení obsahuje: 520g sypké směsi, 25 ml olivového oleje

Návod k přípravě těsta:

  1. Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
  2. Sypkou směs důkladně promíchejte lžící
  3. Odměřte 400 ml vlažné vody a vlijte do směsi
  4. Promíchejte směs lžící do řídkého těsta a poté 30 minut nechejte odpočinout
  5. Po odležení vytvořte z těsta bochánek pomocí lžíce
  6. Těsto přikryjte a nechejte kynout 1 hodinu
  7. Vymažte plech 30x40cm 1/3 obsahu přibaleného oleje
  8. 1/3 Oleje vmasírujte do dlaní a jemným pohybem oddělte od mísy a vložte těsto na plech (Pozor, spodní část těsta musí zůstat spodní části i na plechu)
  9. Potřete povrch těsta zbylým olivovým olejem a přikryjte fólií
  10. Nechejte 40 minut vykynout
  11. Prsty udělejte na povrchu těsta rovnoměrné důlky a tím těsto roztáhnete do krajů. Posypte solí a přidejte Vaše oblíbené bylinky nebo cherry rajčata
  12. Pečte v domácí troubě na 220 °C dozlatova zhruba 15 minut

Návod k přípravě focacci naleznete na tomto odkazu