Italy milovaná Focaccia. Uvnitř nadýchaná jako vánek, zvenku křupavá. Ať už si ji dáte jen tak se solí a nebo si ji naplníte Vaši oblíbenou šunkou, mozzarellou, rajčaty nebo čímkoliv máte rádi tak věřte, že bude výborná.
Zkuste, jak má chutnat to pravé Focaccia těsto. Nemusíte nad ničím uvažovat, laborovat a ani hledat tu správnou mouku a poměry ingrediencí. Stačí přidat vodu a máte domácí focacciu na stole.
Samozřejmě bez éček, stabilizátorů a emulgátorů. Tyto šmakulády do těsta na focacciu nepatří.
Balení obsahuje: 520g sypké směsi, 25 ml olivového oleje
Návod k přípravě těsta:
- Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
- Sypkou směs důkladně promíchejte lžící
- Odměřte 400 ml vlažné vody a vlijte do směsi
- Promíchejte směs lžící do řídkého těsta a poté 30 minut nechejte odpočinout
- Po odležení vytvořte z těsta bochánek pomocí lžíce
- Těsto přikryjte a nechejte kynout 1 hodinu
- Vymažte plech 30x40cm 1/3 obsahu přibaleného oleje
- 1/3 Oleje vmasírujte do dlaní a jemným pohybem oddělte od mísy a vložte těsto na plech (Pozor, spodní část těsta musí zůstat spodní části i na plechu)
- Potřete povrch těsta zbylým olivovým olejem a přikryjte fólií
- Nechejte 40 minut vykynout
- Prsty udělejte na povrchu těsta rovnoměrné důlky a tím těsto roztáhnete do krajů. Posypte solí a přidejte Vaše oblíbené bylinky nebo cherry rajčata
- Pečte v domácí troubě na 220 °C dozlatova zhruba 15 minut
Návod k přípravě focacci naleznete na tomto odkazu